PPO Subsidie voor mijn programma’s

PPO Subsidie voor mijn programma's

PPO Subsidie voor creatieve ondernemers

Ben jij ondernemer en werkzaam in de creatieve sector? Dan kom jij in aanmerking voor de subsidie Werktuig PPO. Dit houdt in dat je 1/3 vergoed krijgt (met een maximumbijdrage van € 2000,- per 12 maanden) bij programma’s of trainingen die jou helpen om beter te worden in je vak of als ondernemer. Dit is 30% korting!

Mijn Show Up groepsprogramma en mijn 1:1 Programma komen beiden in aanmerking voor de Werktuig PPO subsidie.

Om hier gebruik van te maken, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Op deze pagina lees je welke en deel ik mijn gratis stappenplan hoe je de subsidie snel en makkelijk kunt aanvragen.

PPO Subsidie: wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de PPO subsidie, vraag je de subsidie aan inclusief offerte, onderbouwing van deelname en hoe je dit gaat realiseren.

Maar voordat je daarmee begint, moet je eerst kijken of je überhaupt in aanmerking komt. Dat doe je door te kijken in de SBI-lijst. Hier vind je de sector-codes waartoe jij moet behoren.

Klanten van mij die de PPO subsidie hebben ontvangen, zijn bijvoorbeeld:

 • Fotograaf, SBI: 74201 
 • Videograaf, SBI: 5912
 • Grafisch vormgever, SBI: 7311 of 7410
 • Architect of interieur architect, SBI: 7111
 • Industrieel designer: SBI: 7410

Op het moment van zodra je de PPO gaat aanvragen, kijkt de organisatie als eerste of je een van de SBI-codes in je KVK-gegevens hebt staan. Zorg er dus voor dat je deze toevoegt via de KVK website, je de aanvraag doet.

Geen zorgen, het is niet zichtbaar wanneer SBI codes worden toegevoegd of veranderd.

Hoe werkt de PPO subsidie?

Je kunt meerdere aanvragen per jaar indienen, maar de vergoeding door Werktuig PPO zal nooit meer dan € 2.000,- per 12 maanden zijn, over het geheel aan aanvragen. 

Werktuig PPO loopt tot eind 2024.

Je betaalt eerst zelf de kosten van de training of het programma na afronding van de activiteit dien je een declaratie in bij Werktuig PPO. Hiervoor heb je een bewijs van deelname nodig die je van mij na afloop ontvangt. Deze stuur je dan aan de organisatie met het PPO nummer dat je ontvangen hebt bij aanmelding.

Ik houd een lijst bij wie deze dienen te ontvangen. 

Hoe kan je de PPO subsidie aanvragen?

Dit kan alleen via www.werktuigPPO.nl. Na indiening van je aanvraag ontvang je, vaak binnen 5 werkdagen, een bevestigingsmail met een uniek nummer.

PPO aanvraag stappenplan

Het aanvragen kost je ongeveer 10 minuten.

Vul dit in op de aanvraagpagina: https://werktuigppo.nl/ppo-aanvraag/

of ga gelijk naar:  https://blauwezone.typeform.com/to/pLwSPWhV

Eerst stellen ze wat algemene vragen die je moet invullen.

 • Is dit je eerste PPO aanvraag?
  • Ja (of Nee als je dit al vaker hebt aangevraagd)
 • Hoe ziet je werksituatie eruit?
  • Antwoord B. zzp-er
 • In welke sector werk je?
  • Op basis van de SBI-codering weet je welke sector je kunt kiezen.
 • Beroep / expertise
  • Invullen
 • Daarna volgen er wat algemene vragen over jouzelf.

Stap 1 Kies een richting

 • Mijn communicatie skills ontwikkelen (Show Up of 1:1 Marketing Programma)
 • Of Mijn ondernemersskills ontwikkelen (1:1 Marketing Programma)

Stap 2 Kies een vorm:

 • Coaching

Stap 3 Ontwikkeldoel

 • Wat wil je leren? Wanneer is het ontwikkeltraject voor jou geslaagd?

Show UpIk wil graag meer omzet en klanten binnen halen in 2023 en door mijn bedrijf verder te professionaliseren op het gebied van positionering, lanceren en verkopen, zodat ik beter word in het aantrekken van de juiste klanten en weet op welke manier ik mijn aanbod moet vermarkten op een wijze die goed bij me past en die ik ook volhoud. Het ontwikkeltraject is voor mij geslaagd als ik weet hoe ik mezelf en mijn bedrijf het beste kan neerzetten/profileren via marketing en sales, als ik weet wat ik moet posten op social media en wanneer en weet hoe ik mijn website het beste vorm kan geven voor maximaal resultaat.

1:1 Programma: Ik wil graag meer omzet en klanten binnen halen in 2023 en door mijn bedrijf verder te automatiseren op het gebied van marketing en sales zodat ik kan opschalen en kan groeien. Het ontwikkeltraject is voor mij geslaagd als ik weet hoe ik mezelf en mijn bedrijf het beste kan neerzetten/profileren via marketing en sales, als ik weet welke marketingcampagnes succesvol zijn en welke tools me het beste hierbij helpen. Ik ga aan de slag met adverteren, funnels en e-mailmarketing.

 • Wat moet je doen om dit te bereiken?

Show Up: Ik ga het Programma Show Up doen. Meer informatie over het programma vind je hier: https://www.christelverbiesen.nl/show-up

1:1  Programma: Ik ga het 1:1 Marketing Programma doen. Meer informatie over het programma vind je hier: https://www.christelverbiesen.nl/marketingstrategie-programma/

 • Hoe weet je of het gelukt is?
  Ik weet dat het gelukt is als ik …… (omschrijf je persoonlijke vaardigheden die je wilt leren met dit programma)
 • Wanneer ga je starten?
  Vul hier de startdatum in.
 • Wanneer ben je klaar?
  Vul hier de einddatum in.
 • Welke professional wil je inzetten?
  Christel Verbiesen
 • Wat is de website van ….:
  https://www.christelverbiesen.nl
 • Wat zijn de totale kosten van je plan?
  Vul het bedrag excl. BTW in (en zet ex BTW erachter)
 • Toelichting (A typen):

  Show Up:
  https://www.christelverbiesen.nl/show-up/
  1:1 Programma: https://www.christelverbiesen.nl/marketingstrategie-programma/
 • Het programma bestaat uit:

  Show Up: groepskick-off, wekelijkse Q&A’s, livedag op locatie, 3 maanden extra begeleiding via een besloten community, online leeromgeving, templates voor social media, nieuwsbrief, salespagina, salesmails etc

  Programma: kickoff strategiesessie van 3-4 uur, elke tweeweken een coachingcall, livedag op locatie, onbeperkt contact via telefoon of e-mail, elke 3 weken een masterclass over een kennisonderwerp met betrekking tot marketing en sales, uitgebreide leeromgeving met 12 modules, werkboeken en templates, het bouwen van een advertentiecampagne en e-mailfunnel.

 • Heb je een opdrachtgever die wil en kan bijdragen in een deel van de kosten?
  Nee
 • Kun jij zelf 1/3 deel bijdragen in de kosten?
  Ja
 • Hoe financier je het overige bedrag?
  Ik leg zelf het resterende bedrag bij

Daarna vul je je gegevens in.
En dat hoor je binnen 5 werkdagen of het goedgekeurd is:)

Wat heb je nog meer nodig voor de PPO subsidie?

Mijn factuur (achteraf indienen is ook mogelijk, mits binnen 6 maanden) of offerte. Mail hiervoor naar christel@christelverbiesen.nl en het wordt binnen twee werkdagen voor je in orde gemaakt.

Ik kijk uit naar je aanvraag!

Inspiratiesessie Christel Verbiesen

Christel Verbiesen

Marketing Strateeg voor dienstverlenende ondernemers die willen groeien en opschalen met hun bedrijf.

Plan your work and work your plan

- Napoleon Hill
C icoon
Scroll naar boven