Waarom Clubhouse?

Waarom Clubhouse?

Waarom Clubhouse?

Ken je Clubhouse? Clubhouse is een nieuwe social media app die gebaseerd is op audio-only. In de media wordt Clubhouse een praat-app genoemd. Ik zie het zelf als een soort live podcast app met nu al miljoenen gebruikers wereldwijd.

De homepagina heet ‘hallway’ en daar vind je alle rooms (ruimten waarin gesproken wordt) met daarin een ‘on stage’ plek. Daar zitten de sprekers en degene die spreekt heeft een grijs rondje om de profielfoto. Door je hand op te steken, kan de moderator (organisator) je on stage uitnodigen om mee te praten.

Misschien denk je nu: niet nóg een social media kanaal. Dat dacht ik in ieder geval wel twee weken geleden. Ik heb me meteen aangemeld, omdat ik weet hoe belangrijk het is om vooraan in de golf te zitten als iets nieuws gelanceerd wordt. Maar man hee…ik had er geen zin in.

Totdat ik afgelopen vrijdag spontaan in een room belandde met Eelco de Boer, een goeroe uit mijn vakgebied. Hij had een interessante theorie over het produceren van content waarover ik een andere keer meer met je deel. Ik raakte hierdoor zó geïnspireerd, dat ik besloot om mijn ochtendroutine hierop aan te passen. En zo ontdekte ik zelf ineens de kansen van Clubhouse en vooral hoe inspirerend deze praat-app kan zijn.

Het is een super vriendelijke uitnodigende sfeer. Je kunt er inspiratie opdoen of anderen inspireren. Ik ben fan en heb er ook al klanten uitgehaald. Het is wel verstandig om even goed na te denken over hoe je je wilt positioneringen als ondernemer. Daarom hieronder wat tips.


Basisregels voor Clubhouse

De Clubhouse app is voorlopig alleen beschikbaar voor Apple apparaten en werkt op invite-only. Met een sms van iemand die al op Clubhouse zit, kan je een profiel aanmaken, rooms hosten of meepraten in andere rooms. Ik heb regelmatig invites beschikbaar, dus let me know als je er eentje wilt ontvangen.

Basisstappen voor Clubhouse

– Creëer een gebruikersnaam met je eigen naam (als het kan, want je hebt maar 15 tekens).

– Zet je volledige naam ook in je profiel, niet je bedrijfsnaam.

– Zet in je bio wie je bent, wat je doet, waarom en voor wie.

– Zet in je bio wat de lezers kunnen verwachten als ze jou volgen.

– De eerste drie regels van je Clubhouse bio zijn zichtbaar als mensen op jouw profielfoto drukken als je in een room zit. Deze bepaalt dus of mensen je gaan volgen door op het belletje te drukken. Zorg dat deze de belangrijkste informatie bevat.

– Hoewel Clubhouse niet wil dat je commerciële aanbiedingen doet, kan je verwijzen naar een weggever of ander gratis aanbod van je.

 

clubhouse bio

– Koppel je Instagram account; Clubhouse heeft geen berichtenoptie, dus nodig mensen uit om een DM aan je te sturen via Instagram.

– Start een ‘room’ en vraag altijd een tweede persoon om ook moderator te zijn (door bugs word je er soms uitgegooid en dan is je room ook beëindigd.

– Zorg dat jouw room een nieuwsgierig makend onderwerp heeft.

– Luister mee in andere rooms en steek je hand op om op het podium te gaan en mee te spreken; pas dan kunnen mensen je horen.

– Zorg voor een korte pitch over wie je bent en wat je doet voor als je op het podium bent.

 

Kwestie van doen

Net zoals met heel veel dingen is Clubhouse vooral een kwestie van doen. Ik vertel regelmatig over het vinden van een consistente vorm die bij je past. Dat geldt voor social media, voor je nieuwsbrief en ook voor Clubhouse. Ik heb daarom twee maanden lang elke dinsdagochtend om 9.00 uur een room gehost over marketing. 

De Marketing Makkelijk Maken Ochtendsessie. 45 minuten praatte ik met een expert over marketing en zijn of haar vakgebied. Niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook heel leuk. Inmiddels ben ik zelf niet meer actief op Clubhouse, maar mijn account vind je hier.

Je kunt dit natuurlijk ook doen met een podcast. Dat is meteen ook een stuk duurzamer, want die kan je later nog terugluisteren en met Clubhouse is dit niet mogelijk. 

Met de app Anchor kan je eenvoudig een mede-ondernemer of klant uitnodigen om deel te nemen aan de podcast. Na afloop redigeer je het beginstuk en Anchor zorgt ervoor dat de podcast op alle podcast kanalen van Spotify tot Google wordt geplaatst.

Inspiratiesessie Christel Verbiesen

Christel Verbiesen

Marketing Strateeg voor dienstverlenende ondernemers die willen groeien en opschalen met hun bedrijf.

Plan your work and work your plan

- Napoleon Hill
C icoon
Scroll naar boven